Deurklinken

Deurklinken eind 19e eeuw tot en met jaren 30 20e eeuw.

Deurklinken op retro-deurbeslag.nl

De winkel die u niet mag missen op het gebied van deurklinken.

De Galanterie heeft een grote collectie in replica deurklinken, uit de periode 1890 tot 1940. Wanneer u op zoek bent naar de juiste deurkruk in de stijl voor uw oude huis bent u bij ons op het juiste adres. De deurklinken zijn er in verschillende materialen die in die tijd ook toegepast werden zoals gietijzer en messing en vaak voorzien van bakelieten, hoorn of ebbenhouten handvatten. De messing deurklinken zijn zoals destijds gegoten in het zand, wat ze dus exact gelijkend maakt aan de oude en antieke modellen.

De verschillende uitvoeringen deurklinken gecombineerd met ebbenhout of bakeliet.

De finishes van de messing deurklinken zijn: glanzend nikkel (zilverkleurig), mat nikkel (geborsteld), messing ongelakt (messingkleur maar door het niet aanbrengen van een laklaag verouderd deze op den duur naar bronskleurig), messing verouderd (deze zijn al behandeld waardoor de bronskleur lees oxidatie al in werking is getreden) Ook hebben we verschillende modellen afgewerkt met een poedercoat. Het voordeel van messing afgewerkt met poedercoat is dat deze, in tegenstelling tot gietijzeren, afgewerkt zijn met poedercoat, en niet kunnen gaan roesten wanneer de poedercoat laag beschadigt raakt.

Deurklinken werden vroeger in de stijl van het huis gemaakt, en maken deze dan ook tijdloos en altijd passend bij en in uw huis, soms zijn de verschillen klein maar het zijn juist de details die net de juiste toevoeging geven. Kom eens kijken op de webshop of in de winkel naar de prachtige collectie die wij u te bieden hebben.

Bezoek de deurklinken pagina van de webshop retro-deurbeslag.nl. Bestel en wij versturen direct uit onze ruime voorraad.